De onde provén o nome do cravo?

Flores eugeniae é o nome botánico da especie que adoitaba ser o máis buscado como ouro e é un dos máis antigos do mundo. O cravo é a flor da árbore de clavel. É collida antes do florecimiento. Ao secarse, os botóns orixinalmente vermellos acoden á súa cor marrón familiar. Antiguamente, os claveles proviñan das molucas indonesias, as chamadas illas de especias. En Chinesa, a especia versátil era coñecida moito antes do nacemento de Cristo, pero os europeos só estaban no momento do Imperio romano na súa diversión.

Orixe do clavel

Na Idade Media, o clavel foi referido como Nägelein pola súa aparición, que máis tarde se converteu no nome de "clavel". As principais áreas de crecemento hoxe son Zanzíbar e Madagascar. Como moitas outras especias, o clavel ten moitos efectos. Por mor dos seus "usos" reais, o clavel aínda está moi valorado na actualidade.

O uso de cravo

As dentes son un forte temperado e úsanse na cociña salgada e doce. A súa elevada proporción de aceite esencial é utilizada polos fabricantes de perfumes e cosméticos. O aceite de cravo tamén se usa en licores e bitters a base de plantas.

As dentes teñen un efecto desinfectante, analxésico e dixestivo. Non só para a dor de dentes e a inflamación na boca, son un remedio caseiro probado. Do mesmo xeito, o aceite de cravo pode darse para hinchazón e diarrea.

Os cravos fixeron un nome para si mesmos, especialmente durante o verán: ¡escoller rodajas de limón con cravo mantén visitantes desagradables como mosquitos e outros insectos!

Comparte con amigos

Deixe o seu comentario